000 02058nam a2200289 c 4500
250 _a1ª ed
997 0 0 _e2
008 230216s2023 sp |||e| ||| 1|spa d
017 _aB 22350-2022
020 _a9788418363436
080 1 _a821.111(73)-31"20"
100 1 _aGarmus, Bonnie
_d(1957-)
_eaut
_9122726
245 1 0 _aLecciones de química
_cBonnie Garmus ; tradución do inglés de Victoria Alonso Blanco
260 _aBarcelona
_b: Salamandra
_c, 2023
300 _a460 p. ;
_c22 cm
520 3 _aEstamos en 1952, e Elizabeth Zoth é unha moza química que traballa no Instituto de Investigación Hastings en California, un ambiente ferozmente machista onde o seu innegable talento é silenciado, sabotado ou utilizado para o prestixio dos demais. A pesar das dificultades, Elizabeth non renuncia aos seus principios e está disposta a plantar cara. Só hai un home que admira a súa determinación: o solitario, brillante e túzaro Calvin Evans, nomeado ao Premio Nobel e namorado, por encima de todo, da mente dela. Pero a vida, como a ciencia, non sempre segue un camiño recto, por iso é polo que Elizabeth converteuse, poucos anos despois, en nai solteira e presentadora de televisión dun programa de cociña de moito éxito. A súa inusual proposta de aplicar os seus coñecementos de química á comida -combinar unha cullerada de acedo acético cun chisco de cloruro de sodio- resulta revolucionaria; con todo, a medida que a súa popularidade aumenta fano tamén os seus inimigos, porque Elizabeth non só está a ensinar ás mulleres para cociñar, senón tamén desafiándoas a cambiar a orde establecida.
521 _aBAC
650 _aMulleres
_925588
650 _aFeminismo
_99509
650 _aIgualdade
_9122727
650 _aMachismo
_930803
650 _aFicción
_9122728
650 _aRelacións
_9122729
700 1 _aAlonso Blanco, Victoria
_etrl
_9122730
856 _uhttps://www.penguinlibros.com/es/literatura-contemporanea/315121-libro-lecciones-de-quimica-9788418363436